SocialXchange, magazinul de unde poti cumpara produse fara bani

De curand, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a lansat un proiect social foarte interesant si in acelasi timp laudabil. Proiectul se bazeaza pe ideea schimbului de bunuri contra servicii si se adreseaza persoanelor nevoiase. Este vorba despre magazinul caritabil SocialXchange, un magazin care doreste sa mentina un echilibru intre o retea de schimb si o retea caritabila.

magazinul-caritabil-socialxchange

Conceptul acestui magazin caritabil porneste de la dorinta de a colecta in mod transparent si eficient donatiile de la persoane fizice si juridice, intr-un punct cunoscut de intreaga comunitate, dupa proceduri clare, pe tot parcursului anului si de a le redistribui persoanelor aflate in dificultate, oferindu-le totodata ocazia sa-si aleaga produsele in functie de nevoile lor.

Magazinul SocialXchange nu presupune tranzactii pe bani, ci totul se calculeaza in puncte, astfel clientii pot oferi si primi, printr-un schimb de servicii.

socialxchange-acumulare-de-puncte-prin-munca

Exista doua tipuri de clienti, cei care doneaza si achizitioneaza puncte pe care le pot transforma in bunuri sau servicii si clientii care in schimbul prestarii de munci in folosul comunitatii sau in cadrul magazinului acumuleaza puncte, cu care isi pot achizitiona bunurile pe care si le doresc din magazin.

socialxchange

Desi a fost lansat doar de 2 zile, magazinul se bucura de un real succes, iar ideea bazata pe responsabilitate sociala este foarte apreciata.

Proiectul nu se opreste aici, deoarece DGASPC sector 6 va organiza si o licitatie tot pe puncte pentru bilete la finalele la tenis din luna aprilie – BRD Nastase Tiriac Trophy 2015.

Ce parere aveti de acest proiect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *