Cum alegi lenjeria de pat potrivita?

Dormitorul este locul unde ne retragem pentru a ne odihni si incarca bateriile. Un somn bun ne reface rezerva de energie si ne pregateste pentru o noua zi. Pentru un somn sanatos e nevoie de crearea unui climat potrivit, iar lenjeria de pat aleasa are un rol important.

Lenjeria de pat este mai mult decat un material cu care acoperim patul. Avand in vedere ca pielea noastra intra in contact direct cu aceasta, calitatea lenjeriei determina gradul de confort. Asternuturile au si un rol estetic deosebit, de cele mai multe ori fiind suficiente pentru a imbraca patul. O lenjerie cu un model aparte va fi piesa centrala a dormitorului, schimband semnificativ aspectul incaperii.

Dar care sunt criteriile dupa care ar trebui sa alegem lenjeria de pat potrivita?

Iata cateva sfaturi utile de care poti tine cont atunci cand vrei sa cumperi o lenjerie noua:

bed sheet

1. Tipul de tesatura

Lenjeriile de pat pot fi confectionate dintr-o multitudine de tesaturi: bumbac, satin, matase, flanel. Desi in multe situatii materialele sunt amestecate, existand si o componenta sintetica(pentru durabilitate), ideal ar fi sa optam pentru un material pur(100%bumbac, spre exemplu). Bumbacul ramane cel mai popular material, gratie durabilitatii si calitatii sale, intretinerii usoare si calitatii de a lasa pielea sa respire.

2. Numarul cusaturilor

Calitatea unei lenjerii de pat este direct proportional cu numarul cusaturilor. Altfel spus, cu cat are mai multe cusaturi, cu atat este mai durabila si mai calitativa. Investitia intr-o lenjerie de calitate este una pe termen lung. Te poti bucura ani buni de lenjeria achizitionata. Insa prea multe cusaturi ar putea crea senzatia de duritate, de aceea o solutie optima pentru durabilitate si confort deopotriva ar fi un numar mediu de cusaturi.

3. Marimea

Indiscutabil o lenjerie trebuie sa aiba masura corespunzatoare patului. Cred ca ai trecut prin experienta neplacuta cauzata de o lenjerie prea mica ce nu acoperea intreaga saltea si nu vrei ca acest lucru sa se repete.

4. Pretul

De cele mai multe ori, cu cat o lenjerie costa mai mult, cu atat este mai calitativa, fiind confectionata dintr-un material mai bun. Exista si exceptii de la regula, insa de obicei pretul este justificat. Lenjeriile cu un numar mai mare de tesaturi vor fi in general mai scumpe, dar vor avea si o durata de viata mai mare, investitia fiind recuperata.

Lenjeria potrivita trebuie sa aiba atat un aspect practic, cat si un rol estetic. Oferta de pe piata este bogata, insa important este sa stii cum sa alegi lenjeria potrivita dorintelor si nevoilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *