Natura ne face fericiti

La intrebarea: „Ce te face fericit?” multi ar raspunde probabil enumerand lucruri materiale, ca de exemplu: o casa mai mare, o masina mai buna, un job mai bine platit, o garderoba mai scumpa si lista poate continua. Intr-adevar aceste lucruri ne pot face fericiti pe termen scurt, insa adevaratele bucurii ale vietii sunt gratuite, precum: imbratisarile, zambetele, prietenii, iubirea, sarutul, somnul, momentele haioase, amintirile si natura.

Pe mine ma fac fericita lucrurile marunte, dar adevarate, caci eu iubesc florile, copacii, iarba si pasarile.

Stiinta a demonstrat ca natura ne face mai fericiti si mai buni, si nu doar pentru ca natura reprezinta o sursa vitala pentru sanatatea psihica si trupeasca, ci si pentru ca ea are un rol terapeutic. Petrecerea timpului in natura are un impact foarte mare asupra creierului uman, ajutandu-ne sa scapam de anxietate, stres si tristete. De asemenea, natura este benefica si pentru cresterea nivelului de atentie, creativitate si abilitatea de socializare cu alte persoane.

Iata 5 motive importante pentru care natura este benefica omenirii:

  1. Natura ne ajuta sa ne relaxam si sa scapam de stres;
  2. Statul in natura aduce beneficii majore starii noastre de spirit: ne aduce fericire si ne ajuta sa scapam de momentele de depresie si tristete;
  3. Natura ne salveaza de oboseala, ajutandu-ne sa ne marim capacitatea de concentrare si sa ne dezvoltam creativitatea;
  4. Petrecerea timpului in natura ne ajuta sa devenim mai sociabili si automat mai buni si mai generosi;
  5. Natura ne face sa simtim ca traim, aducandu-ne un plus de energie si un sentiment deplin de fericire.

Stiati ca plimbarile prin padure aduc beneficii biologice si psihologice multiple, precum si o ameliorare a raspunsurilor imunitare al caror efect, dupa 2 zile de plimbari, persista in jur de o luna? Deci, un weekend de mers prin padure ne poate scapa de racelile sezonului, cel putin 4 saptamani dupa aceea. Interesant, nu?

Natura ne ofera tot ce ne-am putea dori, de la hrana cea de toate zilele pana la combustibil, energie, materiale folosite in constructii, industrie si nu in ultimul rand natura ne ofera arta.

Sanatatea inseamna sa ne intoarcem la natura, mai exact la tot ce inseamna bio. Si pentru ca lucrurile au evoluat atat de mult in ultimul timp, bio nu mai inseamna doar alimentatie, produse cosmetice, ci mai nou s-a extins si in industria vestimentara si a accesoriilor. Astazi oamenii poarta ceasuri si ochelari de soare din lemn, un trend care a prins foarte bine si a facut foarte multe persoane fericite. Nu doar aspectul acestor accesorii este unul placut si foarte cool, ci si beneficiile acestor produse sunt foarte multe, acestea fiind produse manual, din materiale naturale neprelucrate.

10632385_951845818245316_1118619325_n

Ceasurile au carcasa din lemn, ecranul din lemn sau piatra naturala, iar cureaua din lemn, nylon reciclabil sau piele.

Ochelarii de soare au ramele din lemn, iar lentilele contin fibre de bumbac si ofera o protectie de 100% impotriva radiatiilor UV.

Haideti sa iubim mai mult natura si sa ne bucuram de toate beneficiile ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *