Ce este apa oxigenata si la ce poate fi folosita

apa-oxigenata-utilizari

Apa oxigenata, denumita chimic si peroxid de hidrogen este un compus inodor si incolor format din apa si oxigen. Apa oxigenata este recunoscuta pentru proprietatile ei dezinfectante.

Iata 5 utilizari surprinzatoare ale apei oxigenate:

  1. Poate fi folosita ca tratament in infectiile cutanate, avand putere mare de distrugere a microorganismelor prin oxidare. Apa oxigenata opreste foarte repede sangerarea.
  2. Are proprietati antivirale, antibiotice si antifungice, putand fi folosita pentru a lupta impotriva infectiilor bucale. Apa oxigenata poate fi folosita ca apa de gura sau pentru albirea dintilor. Pentru imbunatatirea proprietatilor ei antiseptice i se poate adauga bicarbonat de sodiu sau sare de mare.
  3. Este un puternic agent de albire si reprezinta o buna alternativa la detergentii de rufe din comert care in timp deterioreaza hainele.
  4. Reprezinta un inlocuitor natural pentru detergentul de spalat vase.
  5. Apa oxigenta poate elimina bacteriile si substantele chimice din fructe si legume. Timp de 30 de minute, se lasa fructele si legumele intr-un amestec format dintr-o ceasca de peroxid de hidrogen (concentratie 35%) si 4 litri de apa calduta, apoi se clatesc cu apa.
  6. Poate fi folosita ca si dezinfectant pentru tocatorul de lemn.

Voi la ce mai folositi apa oxigenata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *