Lenjeria de pat, cheia catre un dormitor amenajat cu gust

In momentul in care suntem pe punctul de a amenaja un dormitor, trebuie sa luam in calcul diverse aspecte. Pe langa mobilier si culoarea pe care o alegem pentru pereti, nu trebuie neglijate nici aspectele practice si cele care pana la urma fac diferenta. Unul dintre aceste aspecte este reprezentat de alegerea lenjeriilor de pat.

Ne amintim cu drag de lenjeriile de pat de pe vremea cand eram copii. Acestea erau deseori albe, apretate si aveau un miros curat care te facea sa dormi linistit oferindu-ti confortul de care aveai nevoie. Acum lucrurile stau ceva mai bine de atat. Exista numerosi producatori ce se ocupa cu producerea de lenjerii de pat pentru toate gusturile. Asadar, daca esti o persoana ce apreciaza un anumit material, poti opta pentru lenjerii fabricate care sa se incadreze nevoilor tale.

Principalul material din care lenjeriile de pat sunt fabricate este reprezentat de bumbac. Aceste lenjerii se gasesc in aproape toate magazinele de profil, fiind unele dintre cele mai cautate materiale cand vine vorba de a alege. Exista bineinteles diverse tipuri de bumbac, fiecare avand proprietatile sale. Aceste tipuri de lenjerii sunt usor de intretinut si nu necesita o atentie sporita cand vine vorba de spalare.

Desigur, exista si alte materiale din care acestea sunt confectionate, cum ar fi: matasea, poliesterul, sau chiar inul. Matasea este un material destul de pretentios, iar lenjeriile fabricate din acest material au deseori un pret mai piperat.

Pe de alta parte, lenjeriile de pat din matase se incadreaza perfect intr-un dormitor considerat de lux, unde se pune pret pe calitate si bun gust. Inul, este un material mai rar intalnit, insa si el face parte dintr-o categorie selecta. Aceste asternuturi au proprietatea de a mentine prospetimea si racoarea in cazul unei vremi foarte calduroase. Acestea la randul lor pot fi moi la atingere sau mai aspre, dar cu timpul se vor dovedi foarte confortabile.

Lenjeriile din poliester au o rezistenta crescuta cand vine vorba de utilizare, caci sunt mai putin predispuse la sifonare sau decolorare in urma spalarilor repetate.

Posibilitatiile sunt nenumarate, insa totul depinde de gustul fiecaruia, iar pentru a va da seama ce vi se potriveste cel mai bine, nu trebuie decat sa experimentati pana cand veti gasi lenjeria perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *