Amenajari interioare pentru case de vis

De obicei, toamna este perioada anului in care casele recent construite primesc ultimele retusuri: zugravit in interior, mobilat, decorat, utilat cu electrocasnice si electronice, practic, lasa amprenta personala asupra casei. In magazine este forfota, iar proaspetii proprietari de case cauta tot ce le trebuie pentru ca o constructie sa devina ,,acasa”: mobilier, perdele, draperii, lenjerii de pat, pilote si multe altele. Totul este atent studiat inainte, pentru a se potrivi atat stilului arhitectural, cat si culorilor si materialelor existente in interiorul casei.

Bineinteles ca si in domeniul amenajarilor interioare exista tendinte si linii ce pot fi urmate, astfel incat sa devina o casa de vis. Fie ca este vorba despre materiale, despre culori, despre stiluri, toate acestea au un rol bine definit si dau o amprenta unica unei case.

Se pune foarte mult accent pe personalizare, pe definirea culorilor: daca in urma cu multi ani se decora casa cu acelasi tip de mobilier in fiecare camera si aceleasi culori, astazi tendinta este de a diferentia camerele, de a le face speciale.

Spre exemplu, living-ul poate avea elemente vintage, iar dormitoarele elemente moderne, conditia fiind sa existe un echilibru, iar trecerea sa fie lina, nu brusca, sa nu existe senzatia ca am intrat in alta casa. De asemenea, culorile trebuie sa fie complementare, sa le imbina astfel incat sa creeze o stare de bine si sa placa privirii.

Culorile nu trebuie sa fie tipatoare si nici sa se ,,respinga”: de exemplu, daca holul este albastru, camera nu poate fi rosie, ci trebuie cautata o culoare complementara, care sa intregeasca albastru si sa faca lin trecerea din camera in hol. Bineinteles, aceste lucruri sunt studiul arhitectilor si designerilor de interior, care stiu exact cum sa potriveasca mobila, parchetul, covoarele, perdelele, pana si decoratiunile, astfel incat sa rezulte o cromatica placuta si care sa imbie la relaxare.

In concluzie, amenajarile interioare au evoluat foarte mult in ultimele decenii, iar tendintele sunt mereu in schimbare. Pentru a nu cadea prada kitch-ului si pentru a avea o casa de vis, trebuie sa apelam fie la designeri de interior, fie sa studiem putin domeniul inainte de a ne amenaja casa. Iar regula de baza este: ,,mai putin, inseamna mai bun”.

2 Replies to “Amenajari interioare pentru case de vis”

  1. Anunturi

    La pagina dvs am aflat doar postari scrise cu bun simt. Te felicit pentru modul in care expuneti informatia in articolul prezentat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *