Sfaturi pentru amenajarea grădinii

Primul lucru pe care îl observăm atunci când vizităm casa cuiva este fără îndoială grădina. Remarcăm imediat felul în care este amenajat grătarul, florile sau alte accesorii încă de la prima vedere. Amenajarea exterioară contează foarte mult, deoarece fiecare musafir îşi face o parere despre casă odată cu primul pas în curte.

Pentru a avea o grădină aranjată cu gust, trebuie să dedicăm timp prețios îngrijirii ei. Putem planta flori sau gazon pentru a face totul să pară mai primitor, însă suntem obligaţi să le udăm şi să le curăţăm în permanenţă. Dacă în grădină doriţi să aveţi răsaduri cu legume, este necesară o grijă zilnică pentru ele. Veţi petrece mai mult timp cu acestea, dar în final vă veţi bucura de legume gustoase bio. Pentru a contribui la amenajarea exterioară, puteţi achiziţiona ghivece decorative colorate sau cu mesaje, care să vă binedispună zilnic.

Pe de altă parte, pentru aleile din grădină putem alege pavaje si pavele colorate după preferinţe, oferind astfel un plus de eleganță aspectului exterior. Dacă dorim să acordăm o atenţie sporită bordurilor, le putem decora şi pe acestea după bunul plac. Aleile colorate, înconjurate de flori sunt apreciate în special de copii, care adoră să se joace într-o grădină amenajată cât mai frumos şi vesel. Să nu uităm de clasicii pitici de gădină care pot schimba cu totul aspectul exterior, oferind întregii curţi un aer primitor şi copilăros.

Un grătar zidit poate reprezenta piesa de rezistenţă a întregii grădini. Puteţi alege unul cu design mai modern, însă efectul va fi acelaşi. Veţi petrece multe weekend-uri împreună cu cei dragi în jurul grătarului, bucurându-vă de clipele frumoase petrecute împreună. Grătarul este considerat un element indispensabil pentru o grădină, fiind perfect pentru prepararea diverselor mâncăruri delicioase în cadrul meselor cu cei dragi.

232-gratar-de-gradinia-eripias-02

Cu toţii avem momente când ne dorim câteva minute libere, în care să ne relaxăm. Dacă achiziţionaţi un foişor de grădină puteţi profita din plin de clipe unde să vă umpleţi de energie. Fie că alegeţi să citiţi o carte, să ascultaţi muzică, să luaţi laptopul pentru a munci sau chiar să petreceţi o seară cu prietenii, un foişor este indispensabil în orice grădină.

Grădina locuinţei noastre este foarte importantă, aşa că trebuie să încercăm să o amenajăm cât mai frumos. Un grătar, un foişor de grădină sau alte accesorii pot schimba cu totul imaginea exterioară a casei noastre, transformând-o într-un loc primitor de relaxare alături de prieteni si familie.

2 Replies to “Sfaturi pentru amenajarea grădinii”

  1. Ada

    Frumoase sfaturi, interesant articol, la munca..tovarasi ! O gradina exemplara din toate punctele de vedere cere pricepere, daruire, putere de munca, timp mult si bani. Florile, legumele, tot ceeea ce inseamna colt de rai, nu se dezvolta de la sine, fara a investi : apa, tratamente, material dendrologic, floricol..etc !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *