Te confrunti cu problema buzelor uscate? Afla cum le poti hidrata!

Daca buzele uscate sunt asociate in general cu vremea rece, vantul si temperaturile scazute, afla ca ele se pot deshidrata si in anotimpul cald, de la soarele foarte puternic. De aceea, odata cu instalarea verii trebuie sa acordam o atentie sporita buzelor noastre, pentru a le avea mereu moi si catifelate, dar si cu un aspect sanatos.

Probabil ca multe dintre voi v-ati confruntat macar o data cu problema buzelor uscate, crapate si cu aspect de scoarta de copac. De aceea, m-am gandit ca astazi sa acord o atentie deosebita acestui subiect si am decis sa va prezint produsul tratament care mi-a „vindecat” buzele si mi-a redat aspectul sanatos al acestora, intr-o perioada in care am trecut prin experienta neplacuta de a avea buzele uscate si nesanatoase.

Balsamul „minune” proclamat si de multe cunoscatoare drept „regele” balsamurilor de buze, fiind renumit deja de mult timp in SUA, se numeste CARMEX – un balsam de buze tratament, care contine ca si ingrediente: Petrolatum, Lanolin (lanolina – produs obtinut prin purificarea grasimilor din seul de oaie), Parfum, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Esters, Theobroma Cacao Seed Butter (unt de cacao), Cera Alba (ceara de albine), Benzophenone-3, Camphor, Menthol, Vanilin, Linalool, Benzyl Cinnamate, Geraniol, Acid acetilsalicilic.

Gustul intens de mentol si camphor creaza senzatia de confort si prospetime, untul de cacao si ceara de albine catifeleaza si inmoaie buzele, iar lanolina le hidrateaza intens, ajutandu-le sa respire. Deoarece acest produs contine acid acetilsalicilic este considerat mai degraba un tratament si nu se recomanda folosirea lui pe un termen foarte indelungat sau ca produs de uz zilnic.

Carmex are o istorie ce dateaza inca din 1930 si este recomandat de medicii americani pentru eficienta sa: hidrateaza, inmoaie si catifeleaza instant buzele. De asemenea, balsamul de buze Carmex ajuta si la vindecarea herpesului si a altor rani. Produsul nu contine parabeni. Se poate gasi in farmacii sub mai multe forme: stick, squeeze tube, cutiuta si are un pret destul de accesibil.

Pentru uz zilnic folosesc balsam de buze de la Nivea. Am 2 formule: una inovatoare si una hidratanta.

balsamuri-de-buze-nivea

Pentru o protectie sporita impotriva razelor solare folosesc balsamul de buze Nivea Med Protection cu Hydra IQ si vitamina E care protejeaza eficient buzele impotriva uscarii, oferindu-le ingrijire de durata.

balsam-de-buze-nivea-SPF-15Calmeaza buzele inflamate si previne deshidratarea acestora, lasandu-le moi, catifelate si cu aspect sanatos. Ofera protectie impotriva razelor UVA si UVB, avand FPS 15.

Pentru mentinerea buzelor hidratate folosesc balsamul de buze Nivea Fruity Shine cu aroma de cirese si Hydra IQ, care ofera hidratare de durata, iar combinatia de aroma de fructe si pigmenti speciali lasa buzele catifelate si cu o aroma fructata placuta si nuanta discreta de culoare.

balsam-de-buze-nivea-cirese

Produsele sunt compatibile la nivelul pielii testate dermatologic.

Pe final, as vrea sa va ofer si cateva solutii de prevenire a uscarii buzelor:

  • beti multe lichide si folositi un umidificator pentru a umezi aerul din camera;
  • spalati-va dintii cu pasta de dinti fara fluor, deoarece anumite persoane pot fi alergice la el;
  • asigurati-va ca asimilati din vitaminele importante pentru mentinerea sanatatii buzelor si a pielii in general (A, B, C, E, fier si acizi grasi esentiali);
  • consumati multe fructe si legume pentru restabilirea Ph-ului corpului si atingerea unui nivel alcalin adecvat;
  • aplicati ulei de cocos, miere sau gel de aloe vera pe buze;
  • nu va umeziti buzele cu saliva;
  • hidratati si protejati buzele de razele soarelui, folosind balsamul potrivit (acesta se aplica inainte de ruj).

Sper ca v-am fost de ajutor! Astept si parerile voastre! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *