Pareri despre filmul Jurassic World

jurassic world

Am vizionat de curand filmul Jurassic World, un SF foarte interesant, care a reusit sa ma captiveze si sa-mi starneasca interesul inca de la inceput. Desi in general nu agreez SF-urile, acest film este diferit pentru ca imbina foarte bine mai multe genuri, precum: actiune, aventura, thriller, chiar si putina dragoste si cateva momente comice.

Cu o nota destul de buna pe IMDB (8,4) si cu o morala foarte puternica, filmul reuseste sa te faca sa constientizezi ca tehnologia scapata de sub control nu este deloc benefica naturii si ca nu ar trebui niciodata sa ne jucam de-a Dumnezeu.

Actiunea filmului se petrece pe Isla Nubar, un parc de distractii imaginat de vizionarul John Hammond, care a incercat sa readuca la viata cu ajutorul tehnologiilor moderne, dinozaurii si evenimentele petrecute in Jurassic Park. De aceasta data, pentru a creste numarul de vizitatori si implicit al vanzarilor, Corporatia Patel a comandat realizarea unui nou dinozaur.

Doi frati, pleaca in calatoria vietii lor in dorinta de a vedea cu proprii ochi dinozaurii readusi la viata in parcul de distractii, unde ar fi trebuit sa ramana in grija matusii lor, angajata a corporatiei. Povestea se complica, iar lucrurile iau o intorsatura neasteptata.

O fraza pe care am considerat-o memorabila este chiar o replica de la inceputul filmului. Inainte de plecare, mama baietilor ii spune sau mai bine zis il avertizeaza pe unul dintre ei: „Daca simti ca te alearga cineva, fugi!” 

Filmul in esenta lui se concentreaza asupra acestei replici, care reuseste sa se materializeze si sa complice la un moment dat bunul mers al lucrurilor, dar cu toate acestea se dovedeste a fi intr-un final un sfat destul de util.

Filmul dureaza 2 ore si 10 minute in regia lui Colin Trevorrow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *