Cum scapam de astenia de toamna – sfaturi utile

astenia-de-toamnaOdata cu venirea toamnei tot mai multe persoane cad prada asteniei, cauzele fiind diverse. Potrivit studiilor facute, se pare ca astenia de toamna provine din dificultatea de adaptare a organismului la modificarile survenite odata cu diferentele de temperatura, dar si din cauza scaderii cantitatii de lumina de peste zi.

Pentru a combate starile provocate de astenia de toamna si eventuala depresie survenita ca urmare a acestui fenomen, v-am pregatit cateva sfaturi utile, care sper sa va fie de folos:

  1. Primul si cel mai important sfat este sa incercati sa va relaxati ascultand muzica preferata si de ce nu chiar sa va programati si la o sedinta de masaj. Aceste lucruri va vor aduce o stare de bine, va vor ajuta sa scapati de stres si va vor alimenta cu optimism si emotii pozitive.
  2. Zambiti tot timpul! Potrivit cercetatorilor, fericirea si starea de bine va inunda creierul cu serotonina, substanta chimica raspunzatoare de crearea bunei-dispozitii.
  3. Mancati ciocolata, de preferat ciocolata neagra cu peste 70% cacao, deoarece cacaoa contine o substanta numita teobromina, care creste nivelul de endorfine – hormonii naturali ai organismului, responsabili de starea de bine.
  4. Faceti sport! Exercitiile fizice va vor ridica moralul si sa vor binedispute pe tot parcursul zilei.
  5. Beti multa apa! Consumul de apa (1,5 l recomandarea zilnica) va va ajuta sa va hidratati corespunzator si sa eliminati din corp toate toxinele, ajutand celulele sa isi recapete forma. Consumul suficient de apa va va reda starea de bine si veti arata si va veti simti mult mai sanatosi.
  6. Luati vitamine sau consumati alimente ce contin vitamina B, precum peste si legume. Vitamina B ajuta organismul sa produca serotonina de la nivelul creierului, raspunzatoare de asemenea de starea de bine.
  7. Beti ceai si cititi cartea preferata! Ceaiul,  in special cel negru, are rolul de a reduce stresul, iar cititul ajuta la relaxare.
  8. Intalniti-va cu persoane dragi sau inscrieti-va in activitati de grup! Activitatile realizate impreuna cu alte persoane, socializarea si chiar sesiunile de shopping va dau un sentiment de fericire si buna dispozitie.
  9. Oferiti afectiune sau petreceti timp pretios cu animalute de companie!
  10. Planificati-va o mica vacanta sau pur si simplu o iesire de relaxare! Acest lucru va va umple de optimism.

Voi ce faceti pentru a scapa de astenia de toamna?

2 Replies to “Cum scapam de astenia de toamna – sfaturi utile”

  1. Ada

    Un articol excelent, sfaturi excelente. Daca sunt greu de aplicat, atunci , in cazul ca va apuca astenia de toamna, mangaiati-va pisica. Nu glumesc ! Animalele de companie combat astenia de toamna. In ce ma priveste, n-o simt, ca nu am timp pentru ea. Melancolie exista la aparitia toamnei, a iernii , cand sti ca inca un an din viata ta s-a dus.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *