Cel mai ieftin mod de a închiria o maşinã

Indiferent cã plãnuieşte doar o ieşire de weekend sau are în vedere o lungã vacanţă, cel interesat de închirierea unei maşini va încerca sã economiseascã bani. Iatã câteva ponturi pentru a nu plãti exagerat un astfel de serviciu:

  • Evită aeroportul

Bineînţeles cã, odatã ajunsã în aeroport, orice persoanã va vrea sã scuteascã drum şi efort, aşa cã va prefera sã ridice maşina chiar din acel loc. Dar comoditatea costã, deoarece taxele de aeroport nu sunt deloc mici. Se pot evita aceste cheltuieli, prin preluarea maşinii din oraş, dar nu în toate cazurile se întâmplã la fel, aşa cã o documentare realizatã în avans este binevenitã.

  • Verifică atent ofertele

În cazul în care nu s-a plãtit în avans închirierea, caz în care, de multe ori, banii nu se returneazã, se poate anula rezervarea pentru a profita de o ofertã mai avantajoasã.

  • Aderă la un “club”

În general, cei care sunt loiali unei anumite firme de rent-a-car, pot fi rãsplãtiţi prin anumite pachete de servicii mai avantajoase sau pot negocia preţul de închiriere. Este similar cu a fi membru într-un club: membrii sãi sunt favorizaţi în relaţia cu firma de închiriere.

  • Optează pentru maşini economice

Cele mai mici maşini sunt şi cele mai avantajoase din punct de vedere financiar, dar şi cele mai cãutate pentru a fi închiriate. Acest principiu funcţioneazã numai în cazul în care maşina este închiriatã pentru drumuri mai scurte, de afaceri, în oraş sau pentru uzul unei singure personae.

  • Renunţă la al doilea şofer

Firmele rent-a-car taxeazã de obicei în plus dacã maşina va fi condusã de încã un şofer. Dar politicile diferã de la o companie la alta, astfel încât este necesarã o cercetare atentã a acestora. Uneori, nu existã taxe suplimentare în cazul în care este vorba despre membrii familiei cu acelaşi domiciliu sau dacã este vorba despre parteneri de muncã ce cãlãtoresc în interes de serviciu, pentru aceeasi firmã.

  • Evită extra-beneficiile

Agenţii firmelor de închiriere câştigã mai mult dacã îşi conving clienţii sã achiziţioneze asigurãri, asistenţã tehnicã pe drum, radio prin satelit sau navigare cu GPS-ul. Ca urmare, farã aceste costuri suplimentare, închirierea poate rãmâne la un preţ rezonabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *