17 idei utile de organizare a timpului când lucrezi de acasă

Pandemia a determinat angajatorii să se îndepărteze de gândirea tradițională că productivitatea depinde de orele fixate într-un mediu de birou. Angajații s-au adaptat să lucreze de acasă, iar companiile par să fie mulțumite.

Lucratul de acasă oferă multe avantaje care cresc performanța, continuitatea afacerii și pentru a obține un echilibru mai mare între viață și muncă. Deși lucratul de acasă a fost cândva un lux, acum este un element principal în rândul companiilor mari și al întreprinderilor mici. Motivul cheie? Productivitatea. A lucra de acasă este excelent, dar poate fi problematic dacă nu este bine gestionat. Beneficiile sociale ale unui loc de muncă sunt cu siguranță plăcute, dar pot deveni o provocare dacă sunteți ușor de distras.

Cu toate acestea, la biroul de acasă, vă este ușor să deveniți propriul dumneavoastră dușman, întrucât nu simțiți neapărat aceeași presiune sau obligația de a duce la bun sfârșit lucrurile.

Prezentăm în continuare cele mai bune practici pentru a lucra de acasă:

  1. Începeți devreme
    O modalitate de a lucra productiv de acasă este să vă aruncați în lista de activități imediat ce vă treziți. Simpla începere a unui proiect de dimineață poate fi cheia pentru a progresa treptat pe parcursul zilei. În caz contrar, veți prelungi micul dejun și veți lăsa inactivitatea de dimineață să vă îndepărteze motivația.
  2. Pretindeți că vă duceți la birou
    Asocierea mentală pe care o faceți între muncă și un birou vă poate face mai productiv. Când lucrați de acasă, faceți toate lucrurile pe care le-ați face pentru a vă pregăti pentru munca de birou: setați-vă alarma, faceți cafea și purtați haine frumoase.
  3. Structurați-vă ziua așa cum ați face la birou
    Pentru a rămâne la program, planificați ce veți face și când pe parcursul zilei. Dacă aveți un calendar online, creați evenimente personale și memento-uri care vă spun când să începeți sarcinile noi. Google Calendar face acest lucru ușor. Stabiliți ora de început, perioadele de pauză de la amiază și ora la care se termină ziua respectivă. Acest lucru vă va ține în grafic cu volumul de muncă. De asemenea, transmiteți mesajul colegilor dumneavoastră că aveți un program relativ stabilit – la fel ca și în birou.
  4. Alegeți un spațiu de lucru dedicat
    Doar pentru că nu lucrati la un birou nu înseamnă că nu puteți să aveți un birou. Decât să stați în camera dumneavoastră sau pe canapea – spații asociate cu timpul liber – dedicați o cameră sau o suprafață specifică din casa dumneavoastră pentru a lucra.
  5. Deconectați-vă de pe rețelele de socializare
    Pentru a contracara ușurința de utilizare a rețelelor de socializare în timpul orelor de lucru, eliminați-le din comenzile rapide ale browserului dumneavoastră și deconectați-vă din fiecare cont. Este o garanție că nu veți fi tentat să faceți prea multe pauze sociale în timpul zilei.
  6. Angajați-vă să faceți mai mult
    Proiectele durează întotdeauna mai mult decât credeți inițial. Din acest motiv, veți obține frecvent mai puțin decât v-ați propus să faceți. Deci, la fel cum supraestimați cât timp veți petrece făcând un singur lucru, ar trebui să supraestimați și câte lucruri veți face în timpul zilei. Chiar dacă nu vă atingeți obiectivul, veți ieși în acea zi cu o listă solidă de sarcini depuse la „complet”.
  7. Lucrați când sunteți cel mai productiv
    Motivația dumneavoastră va fi, în mod firesc, în declin pe parcursul zilei. Atunci când lucrați de acasă, este important să știți când vor avea loc acele fluxuri și să vă planificați programul în jurul acesteia. Pentru a valorifica cele mai productive perioade, salvați-vă sarcinile mai grele pentru când știți că veți fi în starea potrivită pentru ele. Utilizați momentele mai lente ale zilei pentru a face sarcinile mai ușoare, logistice. Verily Magazine numește aceste sarcini „mici acte de succes” și ele vă pot ajuta să vă dezvoltați impulsul pentru proiectele cele mai grele care vă așteaptă mai târziu.
    Determinați modul în care vă împărțiți de obicei ziua. De exemplu, sunteți mai creativ dimineața? Puteți să petreceți acest timp scriind sau găsind idei pentru cel mai recent proiect. După-amiaza ar putea fi un timp mai relaxat de petrecut cernând prin e-mailuri și completând restul sarcinilor pentru ziua de lucru.
  8. Salvați apelurile pentru după-amiază
    Puteți să vă acordați timp suplimentar înainte de a lucra direct cu alții. Începeți cu sarcinile solitare dimineața. Salvați apelurile telefonice, întâlnirile și alte activități de colaborare pentru când v-ați „trezit” oficial.
  9. Concentrați-vă pe o singură distragere … ca un copil!
    Regula bizară, dar adevărată, a productivității este că, cu cât sunteti mai ocupat, cu atât veți face mai mult. Este ca legea inerției a lui Newton: Dacă ești în mișcare, vei rămâne în mișcare. Dacă te odihnești, vei rămâne în repaus. Și oamenii ocupați care sunt în mișcare au impulsul de a finaliza orice este pe biroul lor.
  10. Planificati-vă ce veți lucra înainte
    Petrecerea timpului pentru a planifica ce veți face astăzi vă poate îndepărta de efectuarea lucrurilor si puteți fi tentat/ă să vă schimbați programul din mers. Este important să lăsați agenda să se schimbe dacă aveți nevoie, dar este la fel de important să consemnați într-o agendă fiecare sarcină înainte de a începe. Încercați să vă solidificați programul cu o zi înainte, făcându-l să se simtă mai oficial când vă treziți a doua zi pentru a începe.
  11. Folosiți tehnologia pentru a rămâne conectat
    Instrumentele de mesagerie și videoconferința instantanee vă pot facilita verificarea cu colegii și vă reamintesc modul în care munca dumneavoastră contribuie la imaginea de ansamblu.
  12. Potriviți-vă muzica în funcție de sarcină
    În timpul săptămânii, muzica este coloana sonoră a carierei dumneavoastră. Iar la locul de muncă, cele mai bune liste de redare sunt cele diverse – puteți asculta muzica corespunzatoare energiei proiectului la care lucrați. Muzica fără lirică este concepută pentru a vă ajuta să vă concentrați pe munca dumneavoastră.
  13. Comunicați așteptările oricui va fi acasă cu dumneavoastră
    Desigur, s-ar putea să lucrați de acasă, dar încă aveți „companie”. Asigurați-vă că toți colegii de cameră, frații, părinții, soții și câinii (ei bine, poate nu câinii) respectă spațiul dumneavoastră în timpul programului de lucru. Doar pentru că lucrați de acasă nu înseamnă că sunteți acasă.
  14. Faceți pauze clare
    Poate fi atât de ușor să vă distrageți încât să evitați pauzele cu totul. Nu lăsați vinovăția să vă împiedice să luați pauză cinci minute pentru a vă relaxa. În loc să deschideți YouTube și să urmăriți câteva clipuri, totuși, folosiți-vă pauzele pentru a vă îndepărta de birou. Mergeți la o plimbare afară sau petreceți timp cu ceilalți care se află în casă.
  15. Faceți exerciții regulate
    Exercițiile fizice sporesc în mod natural endorfinele, ceea ce crește fericirea, plăcerea și nivelul de interes, toate acestea fiind importante pentru productivitate. De asemenea, vă puteți lăsa notițe motivaționale lângă pat, astfel încât acestea să fie primele lucruri pe care le vedeți și citiți dimineața.
  16. Pregătiți-vă mesele cu o seară înainte
    Când vă aflați în propria casă, poate fi tentant să vă petreceți timpul pregătind un mic dejun și un prânz pentru dumneavoastră. Nu folosiți minute prețioase pentru a face mâncare, gătiți-o cu o seară înainte. Pregătirea mâncării înainte vă asigură că nu aveți de îndeplinit sarcini care nu sunt de regulă făcute la locul de muncă, care consumă energia pe care mai bine o utilizați la birou.
  17. Alegeți o oră de revizuire în fiecare zi
    Setați o alarmă la sfârșitul zilei, pentru a vă averitiza că ziua normală de muncă s-a încheiat. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei rutine sănătoase de la locul de muncă este crearea unor granițe. Luați în considerare să dezvoltați o frază pe care v-o spuneți la sfârșitul zilei, pentru a vă semnala mintea că este timpul să nu vă mai gândiți la muncă. V-a venit o idee bună după orele de birou? Notați-o, dar reveniți mâine. Doar pentru că aveți acces la muncă oricând nu înseamnă că ar trebui să fiți autentificat 24/7. Permiteți-vă să aveți timp de oprire pentru a crea un echilibru muncă-viață, pentru că toți avem nevoie de el, indiferent unde lucrăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *