De ce să alegem pasta de dinți fără fluor

Încă de mici majoritatea am fost învățați să folosim pasta de dinți cu fluor, pentru că este bună și pentru că previne cariile. Acest crez ne-a urmat până târziu când am devenit adulți și am aflat adevărul. Pastele de dinți cu fluor nu numai că nu sunt sănătoase, dar creează de cele mai multe ori sensibilitate dentară, reacții alergice și chiar boli foarte grave în timp. De ce? Simplu! Pentru că fluorul nu este decât o „otravă”.

Fluorul este cel mai ușor halogen și există sub forma unui gaz diatomic extrem de toxic, de culoare galben-pal în condiții standard. Este cel mai electronegativ element, fiind astfel extrem de reactiv: aproape toate elementele, chiar și unele gaze nobile, formează compuși cu fluorul.

Timp îndelungat fluorul nu a fost studiat deloc din cauza marii sale reactivități și toxicități.

Fluorul se mai utilizează la prevenirea apariției cariilor dentare, dar și în industria atomică. Ce asociere interesantă, nu? E trist, foarte trist!

Știați că fluorul era folosit în război, în regimurile lui Hitler și Stalin, ca „armă” de control al minții pentru a crește gradul de obediență al prizonierilor sau pentru a incapacita și tâmpi inamicul? Acesta era pus în apă sau în alte alimente, fiind mai toxic decât plumbul, dar mai puțin otrăvitor decât arsenicul.

Fluorul poate produce reacții alergice, cancer, demență, IQ redus, deformare dentară, rigidizarea arterelor, risc crescut de boală Alzheimer şi de alte probleme neurologice, precum Parkinson.

Dacă concomitent cu folosirea unei paste de dinți cu fluor folosești și un deodorant cu aluminiu (lucru pe care îl știm deja că este dăunător sănătății. Citiți și articolul meu Motive sa renunti definitiv la antiperspirantul clasic in favoarea pietrei de alaun), vei crește cu 6 ori riscul de îmbolnăvire de cancer, deoarece fluorul crește absorbția aluminiului cu 600%.

Probabil că mulți dintre voi veți gândi că fluorul conținut în pasta de dinți este într-o cantitate foarte mică, acceptată de OMS, dar chiar și așa…de ce să ne otrăvim zilnic corpul și să ne expunem unor riscuri de boli nedorite? Exact, nu avem de ce!

Sfatul meu este să folosiți o pastă de dinți ecologică, fără fluor și cu multe proprietăți benefice, precum: îndepărtarea plăcii bacteriene, prevenirea cariilor, protecția împotriva tartrului, acționarea ca și o gumă de protecție și asigurarea unei respirații proaspete.

Eu am ales Pasta de dinți pentru protecție totală fără fluor de la Lavera pentru mine și soțul meu, iar pentru cel mic am optat pentru Pasta de dinți gel fără fluor pentru copii de la NeoBio. Această pastă de dinți cu extract din măr bio și papaya bio cu aromele lor naturale dăruiesc un gust de prospețime. Rețeta fără fluor și coloranți o face potrivită pentru spălatul dinților de lapte, îndepărtând piatra de pe dinți prevenind formarea de carii. Această pastă de dinți nu conține coloranți, gluten, produse sintetice, silicon și alte uleiuri sintetice.

Voi ce pastă de dinți folosiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *