Acum patru ani scriam pentru prima oara despre dieta care a dat roade in cazul meu: Dieta Dukan. Luasem in greutate niste kilograme inestetice si, la recomandarea unei prietene, care reusise sa slabeasca foarte mult si destul de repede cu aceasta dieta, am decis sa o incerc si eu. Aceasta dieta se bazeaza in general pe alternarea de proteine si proteine cu legume, urmand ca treptat sa se reintroduca in meniu si fructele, dar si micile placeri nevinovate (dulciurile si mancarurile interzise).
Ceea ce am apreciat in mod deosebit la aceasta dieta a fost in primul rand faptul ca nu este o dieta foarte stricta, care sa impuna cantitati fixe la fiecare masa, ci se merge pe ideea de a consuma doar alimentele permise, fara gramaje, fara stres, fara sa mori de foame.
Primele zile ale dietei sunt de obicei cele critice, pana cand organismul se obisnuieste cu acest regim, dar dupa aceasta perioada, poftele de mancaruri care „ingrasa” dispar automat si te obisnuiste intr-un fel cu acest stil de viata, numit Dukan.
Dieta Dukan este compusa din 4 etape: atac, croaziera, consolidare si stabilizare definitiva.
Cele mai importante aspecte de retinut ale dietei sunt urmatoarele: se consuma zilnic cel putin 2 litri de apa, se adauga in meniu taratele de ovaz, joia este zi de proteine, iar mersul pe jos in detrimentul ascensorului ajuta foarte mult.
Ca in orice dieta exista si plusuri, dar si minusuri. Pentru a nu le omite, vreau sa va spun inca de la inceput ca aceasta dieta bazata pe proteine in general, poate scadea putin sistemul imunitar, dar la sfatul medicului dieta Dukan ar fi de preferat sa fie insotita de vitamine (Vitamax).
Mai multe detalii despre etapele si alimentele permise si interzise ale dietei Dukan, gasiti aici.
In cazul vostru ce diete au dat roade? Astept sa impartasiti cu mine din experienta voastra! 😉