Cum sa faci bani online si de ce esti avantajat daca esti blogger

birou-blogger

Tot mai multe persoane apeleaza la mediul online pentru a se face auzite, pentru a face un venit suplimentar sau din dorinta de socializare. Blogurile sunt optiunea majoritatii, mai ales datorita faptului ca pot genera un venit fie prin colaborari cu diferiti sponsori fie prin monetizarea lui prin platformele de afiliere.

In functie de domeniul de interes al fiecaruia, aceste platforme ofera posibilitatea unui castig generos, in functie de gradul de implicare, datorita sistemului de referinte pe care il practica. Aceasta “munca” este generic denumita marketing afiliat. Cu alte cuvinte, anumite firme, denumite advertiseri, inscrise pe platforma doresc sa isi creasca vanzarile si pentru asta sunt dispuse sa imparta o parte din profit cu cei care ii ajuta in acest sens.

Pentru a reusi sa faceti un venit mai mare decat echivalentul unui suc trebuie sa va faceti in primul rand un cont pe o platforma de socializare. Ele nu sunt multe, o mare cota din piata a fost acaparata insa de Profitshare facand-o de asemenea prima optiune a advertiserilor. Recent s-au alaturat platformei cei de la Quick Mobile si Sole aducand un plus de valoare si marind aria de produse pe care afiliatii le pot promova.

Pasii sunt simpli, si pleaca desigur de la a face un cont pe site-ul celor de la Profitshare. Odata inregistrat, trebuie declarate retelele unde se va face activitatea de marketing afiliat, retele sociale, bloguri, site-uri etc. Activitatea de afiliere poate fi facuta de oricine care are cont pe cel putin o retea de socializare si distribuie linkurile produselor cu sufixul atribuit sau prescurtat cu bit.ly.

Bloggerii au un oarecare avantaj, ei fiind ajutati de cateva instrumente de promovare neaccesibile celorlalti care nu detin decat conturi pe retelele de socializare. Optiunile suplimentare oferite acestora sunt bannerele pe care le pot atasa site-ului/blogului, diferite widget-uri cat si posibilitatea de a scrie articole cu insertie de link. Cercetarile in acest sens au demonstrat ca articolele sunt cele care reusesc sa aduca cele mai bune venituri pentru un afiliat, daca acesta se concentreaza pe domeniile pe care le cunoaste, reuseste sa faca review-uri bune si continutul textului conduce cititorii catre plasarea unei comenzi.

Afilierea este una dintre cele mai simple si mai comode modalitati de a face bani online, insa nu este singura, mai sunt site-urile de sondaje, de rezolvare task-uri sau micro-joburi, pay per click si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *