Casa trebuie sa insemne acasa

Din cauza lipsei timpului, tot mai multe persoane au ajuns sa nu se mai bucure de nimic, nici macar de casa visurilor lor. Casa care ar fi trebuit sa insemne ,,acasa” si pentru care au muncit poate ani intregi. Multi spun ca momentan vad casa ca pe un loc in care mananca si dorm, pentru ca majoritatea timpului o petrec la serviciu. Asa ca degeaba a fost casa gandita ca un colt de relaxare, daca nu mai exista timpul necesar. Ce se poate face in aceasta situatie?

O regandire a casei: poate chiar mutarea mobilei, daca este posibil acest lucru, cumpararea unor decoratiuni care sa incante privirea si rotirea lor in fiecare luna sau chiar mai des (din sufragerie in camera si invers). Si nu in ultimul rand, cel mai important, personalizarea casei.

Foarte multe persoane aleg designul minimalist sau modern, care aduce casei un aspect rece. Iar pe langa asta, lipsesc obiectele personale, amintiri pretioase care sunt considerate a strica designul. Insa mai sunt si unele persoane care aleg sa personalizeze fiecare coltisor: un perete cu fotografii sau rame foto haioase care sa pastreze amintiri, obiecte cumparate intr-o zi draga sau dintr-o calatorie speciala si multe altele. Toate acestea pot transforma o casa in ,,acasa”. Si nu in ultimul rand, se mai poate face un lucru: renuntarea la materiale de constructie scumpe si inlocuirea lor cu unele mai ieftine si mai rezistente.home-sweet-home

In felul acesta, nu va mai trebui ca oamenii sa munceasca ore suplimentare pentru a putea sa plateasca o casa mai scumpa. Iar casele din lemn spre exemplu sunt foarte rezistente, contrar credintei populare din Romania.

Exemplu: SUA, unde exista case care rezista intemperiilor si sunt mai puternice decat in Romania. Iar in tarile nordice spre exemplu, casele din lemn sunt la mare cinste.

Asa ca, o casa poate sa insemne acasa si daca este construita din materiale mai ieftine si daca are decoratiuni care nu sunt la moda, ci reprezinta amintiri personale si daca nu a costat zeci de mii de euro. Cel mai important lucru este ca proprietarii sa se simta bine in ea si sa gaseasca relaxarea de care au nevoie.

2 Replies to “Casa trebuie sa insemne acasa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *