Idei de cadouri de Mos Nicolae

christmas-gift-14-background

Iarna are farmecul ei si sarbatorile specifice, care bucura atat copiii cat si adultii. Si tot iarna, doua personaje incanta copiii: Mos Nicolae si Mos Craciun. In functie de specificul fiecarei tari, aceste personaje aduc diferite cadouri copiilor si li se dedica foarte multe colinde. In tara noastra, Mos Craciun este renumit pentru cadourile care contin ciocolata si portocale, insa cadourile s-au mai schimbat cu vremea.

In afara de Mos Craciun, mai este un personaj de care multi uneori uita: Mos Nicolae sau Sfantul Nicolae – Facatorul cel mare de minuni.

Mitul spune ca Mos Nicolae aducea cadouri copiilor saraci si le lasa o nuielusa copiilor care nu au fost cuminti in acel an. De aici si obiceiul de a darui nuieluse copiilor care nu au fost prea ascultatori. De fapt, nuielusele sunt un gest simbolic si care mai nou, sunt decorate foarte frumos. Nu sunt nicidecum folosite, daca s-ar gandi cineva la asta, ci sunt un simbol de care chiar si copiii se amuza daca il primesc.

Dar lasand la o parte nuielusele, Mos Nicolae este renumit si pentru faptul ca lasa cadourile in ghetute. De aceea, in seara zilei de 5 decembrie, copiii isi lustuiesc ghetutele si le aseaza in hol, pentru a primi cele mai frumoase cadouri. Acestea pot fi jucarii, dulciuri, carti, haine, rechizite si cateodata chiar si animalute vii. Insa nu doar copiii primesc cadouri cu ocazia acestei sarbatori, ci si adultii, numai ca in cazul lor sunt mai mult simbolice.

Daca totusi vreti sa faceti un cadou cu ocazia acestei zile, trebuie sa va ganditi inainte la gusturile persoanei careia o sa i-l dati. Spre exemplu, daca vreti sa faceti un cadou sefului, puteti alege dintre cosurile de sarbatori Corporate. Sau puteti alege un set format din pix si stilou, ori de ce nu, o stampila personalizata.

Cadourile pentru iubite sau sotii trebuie sa fie inspirate si de preferat utile. Unii barbati prefera sa le faca in aceasta zi o surpriza si sa le ceara in casatorie, asa ca ascunderea unei cutii de bijuterii in ghete este un gest deosebit de romantic si o surpriza pe masura.

Bineinteles ca ideile de cadouri nu se opresc aici, totul depinde de imaginatie si de gustul destinatarilor.

Va doresc sa primiti cele mai frumoase cadouri!

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *