Ingrijirea parului in sezonul rece

In anotimpul rece parul are nevoie de o ingrijire speciala, pentru a ramane sanatos si stralucitor. Pentru a-mi mentine parul puternic si sanatos, apelez de fiecare data la cateva trucuri care nu dau gres niciodata. Iata-le:

  • Lasati parul sa se usuce natural dupa fiecare spalare. Incercati sa folositi cat mai rar uscatorul, ondulatorul sau placa, deoarece acestea fac parul sa devina mai fragil.
  • Daca totusi nu puteti renunta la foen sau placa, pe timp de iarna folositi un balsam de par cu protectie termica, precum dimeticon sau feniltrimeticon, deoarece acestea au rolul de a proteja parul de caldura.
  • Pentru a da rezistenta parului, folositi un sampon stimulator. Eu folosec Parusan, care actioneaza eficient pentru parul mai rar si in cazul pierderii difuze a parului. Parusan este bun pentru ca: stimuleaza circulatia la nivelul scalpului, favorizeaza hranirea pielii capului cu substante nutritive si opreste caderea parului, accelerandu-i faza de crestere.
  • Incercati sa va vopsiti mai rar parul pe timpul iernii. Lasati sa treaca macar o luna intre vopsiri cu o singura culoare, sau chiar o luna si jumatate pentru decolorari sau nuantari.
  • Noaptea folositi un umidificator, in special pe vremea rece. Centralele termice pot usca parul, facandu-l mai fragil si parand uneori chiar neingrijit.

Voi ce trucuri aveti pentru a va mentine parul plin de vitalitate pe timpul iernii?

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

2 Replies to “Ingrijirea parului in sezonul rece”

  1. Adriana

    Am un par destul de bogat chiar si la o varsta inaintata; am folosit pe tot parcursul vietii galbenusul de ou aplicat la radacina parului si frecat usor, apoi clatit cu infuzie de coji de nuca . Infuzia de nuc, toamna: primavara, vara, toamna, folosesc urzica, pelin, tataneasa, coada calului, etc. Rareori folosesc samponul indeosebi spal parul cu sapun de casa ; acesta contine mult pelin, urzica si alte ingrediente dupa o reteta veche; de cateva ori pe an aplic la radacina parului putin petrol! La orice clatire a parului adaug putin otet. Incercati si voi din experienta mea !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *