5 motive sa alegi rent a car

E greu sa ne imaginam viata cotidiana fara prezenta masinilor, deoarece acestea sunt modalitatea cea mai comoda de a calatori si a ne asigura o mobilitate considerabila. O masina nu mai este de multa vreme un moft, ci o necesitate.

Pentru cei care nu detin un autoturism personal sau pentru cei care au dar nu vor sa il conduca cu anumite ocazii (vacante, deplasari in interes de serviciu) exista intotdeauna posibilitatea de a apela la o companie de inchirieri auto.

Inchirierea unui autoturism prezinta o serie de avantaje:

1. Mobilitate sporita

Pentru cei care nu detin masina dar nici nu vor sa apeleze la mijloacele traditionale de transport (autocar, tren, s.a) solutia optima o reprezinta inchirierea unei masini pentru perioada necesara. Soferul este cel care isi stabileste traseul, el decide opririle, spre deosebire de mijloacele clasice de calatorie. Calatoria devine astfel mai placuta si mai putin obositoare.

Clientul isi poate alege masina dorita din parcul auto, dar unele dintre companii pot chiar asigura clientilor masina la usa. Mobilitatea clientului este cuvantul cheie.

2. Comoditatea

O calatorie cu trenul poate ca este mai ieftina, insa si obositoare, mai ales pe distante mari. In plus, esti nevoit sa suporti persoane straine al caror comportament poate fi uneori departe de ceea ce ai numi civilizat. Dar o masina de familie inchiriata este mult mai comoda, poti lua mult mai multe bagaje decat in tren, opririle nu sunt conditionate si limitate ca timp.

Calatoria cu o masina de inchiriat poate fi chiar mai ieftina decat cea cu trenul atunci cand mai multe persoane (sau familii) calatoresc impreuna, pentru ca toate costurile se impart.

3. Reducerea costurilor

Multe persoane care au un autoturism personal apeleaza totusi la o masina inchiriata dintr-un motiv foarte simplu: reducerea costurilor. Daca la prima vedere costurile par a fi cele legate de carburant, lucrurile nu stau chiar asa.

Pe langa costul motorinei sau al benzinei, o masina care circula presupune si alte cheltuieli: asigurare, service, taxe, intretinere, piese. Cand inchiriezi o masina toate acestea sunt responsabilitatea companiei de inchirieri.

4. Bucuria conducerii unei masini noi

Iti plac noutatile si esti atras de modelele noi de autoturisme lansate? Cu siguranta atunci cand vezi un model nou intr-o reclama te visezi conducandu-l. Dar nu iti poti permite sa schimbi masina de cate ori apare un model care iti place. Iti poti oferi un motiv de bucurie inchiriind o masina lansata de curand. Din cand in cand o astfel de experienta e binevenita.

5. Posibilitatea de a testa o masina inainte de achizitie

O masina nu e tocmai ce am numi o achizitie ieftina si la indemana oricui. Poate iti place un anumit model de masina si ai suma necesara achizitiei, dar vrei sa afli cum este experienta conducerii acelei masini. Poate ca iti place din punct de vedere estetic, dar o data ce o conduci, experienta nu este ceea ce ti-ai dorit. De ce sa fii dezamagit dupa ce ai cumparat masina? Mai bine continui cautarile modelului care corespunde tuturor cerintelor tale.

Beneficiile inchirierii unei masini sunt nenumarate. Inainte de a lua aceasta decizie, asigura-te ca alegi compania de inchirieri potrivita.

5 Replies to “5 motive sa alegi rent a car”

 1. Cristi Dan

  Am fost de multe ori reticienta la firmele de rent a car, dar am ales sa incerc vara acesta sa apelez la astfel de servicii. Multumesc pentru articol.

  Reply
 2. Laura

  Foarte bun articol, inchirierea unei masini reprezinta alegerea ideala atunci cand avem permis dar nu detinem un autoturism.

  Reply
 3. Razvan

  Nu mi se pare scump, eu am folosit serviciile unei firme de inchirieri masini Bucuresti timp de o luna de zile. Mi s-a oferit o reducere de pret si am achitat 15 euro pe zi pentru un model din gama compact.

  Reply
 4. Cici - blogger rent a car

  Desi uneori a inchiria o masina este destul de scump, poate fi o solutie foarte buna cand calatoriti in strainatate si doriti sa vizitati cat mai mult. Mai ales in zone in care sunt suprafete mari de acoperit.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *